Sivujen suojelija

Sivujen suojelija

tiistai 10. toukokuuta 2011

2011 IIHF World Championship, Slovakia; Quarter Finals

JÄÄKIEKON MM-KISAT 2011 , Slovakia , Puolivälierät

Maanantai-iltana 9.5. pelattiin viimeiset välisarjan lohkojen ottelut. Sveitsi yllätti omassa ottelussaan USA:n 5-2 ja pudotti sen samalla lohkonsa neljänneksi. Sveitsi sai vihdoinkin maalihanansa auki, mutta se ei auttanut ja sen kisat jäi tähän.

Suomi-Venäjä 3-2 (0-2, 2-0, 0-0, 0-0, 1-0) : Taipuu, taipuu vaan ei katkea. Suomi on sitkeä kuin tilliliha. Taas tultiin takaa ja ratkaistiin rankkareilla. Ensimmäisessä erässä Venäjä täräytti yllättäen 4:26 ajassa johtomaalin ja 11 sekunnin jälkeen tilanne olikin jo 2-0. Vehanen vaihtoon ja Lassila tilalle. Lassila pelasikin elämänsä huippupelin, otti kiinni kaiken mukaanlukien Ovetshkinin läpiajon ja rankkarit. Suomen tasoitus tuli toisessa erässä. Ensin Koivu kavensi Puistolan hyvästä syötöstä tilanteeksi 1-2 ja Niskalan "Niskalaukaus" (varsinainen piiska) tasoitti pelin ajassa 36:39. Tämän jälkeen ei maaleja nähty varsinaisella peliajalla. Myös jatkoaika tahkottiin maalittomana. Sitten rankkarit joita Suomi ei ole suostunut häviämään eikä hävinnyt nytkään. Immonen aloitti ja täräytti 1-0. Venäjän Kovalchuk yritti ja Lassila torjuu. Seuraavana yrittäjänä Suomelta jo kolme rankkarimaalia tehnyt Mikko Koivu, taas vähän samanlainen kuvio kuin aikaisemmin ja rystyltä sisään. Kun Venäjän Morozov epäonnistuu niin Suomi voittaa ja siirtyy lohkokakkoseksi kymmenellä pisteellä. Samalla tämä varmistaa sen että Venäjä jää lohkossa neljänneksi.

Suomen lohkon toisessa pelissä Saksalla oli vielä mahdollisuus nousta lohkokakkoseksi voittamalla Tshekit. Tshekki ei kuitenkaan suostunut vielä(kään) häviämään ja voitti ottelun lopulta selvästi 5-2.

Toisessa klo 21:15 pelissä Kanada-Ruotsi oli  panoksena F-lohkon voitto. Kanadan halusi enemmän voittoa ja "lisäbonusta" (1/2 välierissä vastaan Venäjä). Ruotsi hävisi ottelun 3-2 ja sai näin varmaan paremmin maistuvan vastustajan eli Saksan puolivälieriin.

LOHKOJEN LOPPUTILANTEET:

Lohko E: 1.Tshekki 15  2.Suomi 10 3.Saksa 8 4.Venäjä 7 5.Slovakia 3 6.Tanska 2

Lohko F: 1.Kanada 13  2.Ruotsi 10 3.Norja 8 4.USA 7 5.Sveitsi 6 6.Ranska 1

Tshekki ja Kanada olivat ainoat tappiottomat joukkueet. Tshekki voitti kaikki ottelunsa varsinaisella peliajalla. Kanadalla on tilillään yksi jatkoaika- ja yksi rankkarivoitto, loput 3 pisteen voittoja(3).

PUOLIVÄLIERÄT
Ke 11.5.2011 Tshekki-USA ja Ruotsi-Saksa

Tshekki-USA: Kaikilla osatekijöillä mitattuna pitäisi olla selvää "pässinlihaa". Tshekillä on mennyt hyvin, sanoisin että jo liian hyvin. Luulenpa että vaikeuksiakin on luvassa , mutta ei ehkä vielä tässä ottelussa?
Tshekki hoitaa epävarmasti pelanneet Jenkit. Jos hakee näistä puolivälieristä yllätystä niin jonkinlainen voisi olla jos tämä menisi jatkoajalle?

Ruotsi-Saksa: Saksa pelasi alkupelejä tasonsa ylärajoilla. Nyt kun "suuret" ovat päässeet pelirytmiin niin sen into on hiipunut tai taito ei ole enää riittänyt. Jos Saksa saa avausmaalin ja sen puolustuspeli onnistuu niin Ruotsi on vaikeuksissa. Tässäkin ääritapaus voisi olla jatkoajalle meno?

To 12.5.2011 Kanada-Venäjä ja Suomi-Norja

Kanada-Venäjä: IIHF:n ranking kakkonen ja ykkönen vastakkain. Kaikesta Venäjän toheloinnista huolimatta voisi odottaa tasaista peliä. Olen kuitenkin yliluottanut Venäjään läpi turnauksen ja jotenkin tuntuu että kaikki ei vieläkään loksahda kohdalleen. Täten oletuksenani on että Kanda voittaa tämän parin ja menee jatkoon. Tässä pelissä tuo jatkoajan mahdollisuus on tietenkin suurin näistä neljästä parista.

Suomi-Norja: Ei pidä sitten nuolaista ennenkuin tipahtaa. Näistä ottelupareista tämän pitäisi olla selvin tapaus ja näin onkin,jos Suomi pelaa samalla asenteella kuin aikaisemmissakin otteluissa. (En tietenkään tarkoita että pitää antaa vastustajan ensin johtaa pari erää!) Norjan taso ei riitä mitenkään leijonalauman kynsissä jos asenne on kohdallaan. Tässä en odota mitään muuta lopputulosta kun että maalijyvä on kohdallaan ja Norja raadellaan!

Todenäköisesti välieräparit olisivat: CZE-SWE ja CAN-FIN. Jos kaikki menisi nappiin niin Suomi-Ruotsi unelmafinaali olisi mahdollinen!?


VEDONLYÖNTI
Päivän kvartettiosuma ja Suomi-Venäjä pelin Single jäivät sitten ainoiksi osumiksi eilen.(+110,90e+25,50€). Näitten voittojen innoittamat riskipanokset menivät harakoille. Pelasin Saksan voittoa ja tasapeliä singleinä ja ne eivät osuneet kun Tshekki voitti 5-2 (-30€). Kanada-Ruotsin tulosvedot menivät myös metsään Kanadan voittaessa 3-2 (-15,90€).

PELIKASSAN TILANNE ENNEN PUOLIVÄLIERIÄ
Sijoitukset: 524,60€ , Voitot 647,30€, +122,70€, pal.pros. 123,40%

Voitolla ollaan, mutta tuntipalkoille ei taida päästä jos 11 päivän aherruksesta jää käteen 122 euroa!
No..nämäkin kerkiää vielä hävitä sillä pelit ja betting jatkuu huomenna keskiviikkona!

MM-Kisat 2009, Suomi-Norja 5-0, eli tälläistä sitten Torstaina..KIITOS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti