Sivujen suojelija

Sivujen suojelija

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Putin taistelee omaisuudestaan

Virallisesti Vladimir Putinin omaisuus on vain runsaat 400 000 euroa ja muutama vanha auto.

Todellisuudessa Putinin omaisuus on yli 200 miljardia dollaria tai toisten lähteiden mukaan "vain" 80 miljardia dollaria, mikä sekin riittäisi tekemään Putinista yhden maailman rikkaimmista miehistä.

Näin kirjoittaa Neuvostoliitosta 1980-luvun lopulla toisinajattelijana loikannut ruotsalaisvenäläinen kustantaja-kirjailija Vera Efron talouslehti Dagens Industrin debattisivulla.
Putinin sanotaan Efronin mukaan kontrolloivan omaisuuttaan sukulaistensa ja ystäviensä avulla. Putinin 1990-luvulla perustaman datša-kooperatiivi Ozeron kaikista jäsenistä on tullut miljardöörejä, ja kaikki Venäjän uudet miljardöörit ovat Putinin sukulaisia tai ystäviä.
"Järjestelyssä on Putinin kannalta se ongelma, että se perustuu valtaan. Jos Putin menettää valtansa, tuskin kukaan luovuttaa vapaaehtoisesti "omia" omaisuuksiaan Putinille", Efron kirjoittaa.
"Poliittisen vallan menettäjä voi myös joutua syytetyksi erilaisista rikoksista entisen Neuvostoliiton ja nykyisen Venäjän ja nyt viimeksi Ukrainan malliin", Efron lisää.
Efron sanoo ennustaneensa jo vuosi sitten Newsmill-nettisivustolla, että Sotšin kisojen jälkeen Putin johtaa Venäjän johonkin populistiseen salamasotaan valtansa eli toisin sanoen omaisuutensa turvaamiseksi.


Влади́мир Влади́мирович Пу́тин
день рождения :  7.10.1952 Ленинград
Vladimir Vladimirovitš Putin (s. 7.10.1952 Leningrad) 


(Blogissa käytetty apuna alkuperäistä artikkelia: Kauppalehti/Auli Mauno, Tukholma)
 

1 kommentti:

  1. Putin on kanssa niitä johtajia jotka ovat varastaneet valtiolta, tai siis kansalta. Näitä on ollut ja on ainakin Afrikassa. No...taitaa aikamoinen Afrikka tuo itänaapurikin olla`?

    VastaaPoista