Sivujen suojelija

Sivujen suojelija

sunnuntai 14. toukokuuta 2017

INVENTAARIO JA "KOLME ILOISTA VEKKULIA"


Rupesin loman viimeisten päivien kunniaksi tekemään kirjainventaariota ja siivousta. Yläkerran kolme kirjahyllyä, kaappeja ym. soppia kolusin läpi ja samalla listasin mitä kaikkea löytyy. Penkkipunnerrustelineet ym. urheilutelineet joutuivat samalla hyötykäyttöön. Pölisee nuo niteet vaan niin perkeleesti!!


Kaikenlaista kirjaahan sieltä löytyi. Sotahistoriaa on todella paljon ja tietenkin ihan romaaneja.
Nämä elämänkerrat löysin myös. Muitakin elämänkertoja oli: Mannerheimistäkin löytyi useampi kappale – yksi jopa kahteen kertaan.


Nämä ”kolme iloista vekkulia” pisti heti silmään. Kershawin Hitler kirjan olen lukenut jotain 7 vuotta sitten kun se ilmestyi. Stalinin elämän kohtalon pänttäämisestä on aikaa. Älysin vasta nyt, että minulla on kirja myös ehkä kolmikon pahimmasta ”roistosta”, Maosta. Sitä en ole edes missään vaiheessa aloittanut. Jonkin aikaa se on tuolla hyllyssä lojunut. Jos kesän aikana yrittäisi senkin aloittaa kun muista projekteista pääsee eroon. 


Yläkerran toimiston kumpikin kirjahylly purettu kirjoista, pesty sekä luetteloitu löydetyt opukset ja laitettu takaisin. Ylläkerran makuuhuoneen kirjahylly ja vintin varastot sekä alakerran olohuone jääkööt nyt – pitää yrittää tehdä muutakin. Toimistolta löytyi hyllyistä 378 romaania ja tietokirjaa. Samaa kirjaa oli näköjään hommattu 7 yksilön verran eli hyllyihin pakkasin takaisin 371 opusta.
Lisäksi laatikoista ja kaapeista löytyi kymmeniä kirjoja – lähinnä oppikirjoja ja oppaita.
Yllä olevassa kuvassa kaksi erikoisempaa ”löytölasta!. Vasemman puoleisin oppeja on joskus tullut käytännössä huonolla menestyksellä kokeiltua; oikeanpuoleisen niteen opetuksia ei nyt käytännössä ole onneksi tarvinnut!



Jotain jäi vielä toimiston hyllyssäkin kesken. Kummassakin hyllykaapissa on vielä DVD-elokuvia useita kymmeniä. Lasiovisessa DVD:t ovat siististi elämänkertojen yllä, ja toisessa lukollisessa umpiovisessa kaapissa levyt ovat iloisesti sekaisin. Tässä onkin sitten seuraava ja paljon helpompi homma kun listaan nämä läpi. Toisaalta makuuhuoneessa levyjä on lisää ja kaapeista taitaa löytyä vielä vanhoja kunnon VHS-videoita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti