Sivujen suojelija

Sivujen suojelija

tiistai 9. helmikuuta 2016

SANARISTIKOT


Kerron välillä tässä blogissa  muutakin kuin yleisiä maailmantapahtumia tai hämmästyttäviä sekä höpöjä ”Pandalaakson” tapahtumia. Joskus on ihan kiva kertoa ihan henkilökohtaisista asioita – vaikkakin tiedän, että ei näit avautumisia paljon kukaan lue, ja todennäköisesti ei varmaan ketään paljon kiinnostakaan.

Kaikesta huolimatta kirjoittelen tänään ja tulevaisuudessakin harrastuksistani ja muusta tärkeästä. Työasioista olen monesti maininnutkin. 

Vaikka minulla välillä esiintyykin aikamoista sanasokeutta tai oikeastaan lukihäiriötä, olen taas reilun parin vuoden ajan, aina kun ehdin, painiskellut sanaristikoiden parissa.

Sanaristikot ovatkin lukemisen, pelien ynnä muun vastaavan kanssa erinomaista aivojumppaa. Ristikoita suosittelenkin kaikille dementian ehkäisyyn.


Ostan harvakseltaan ristikkolehtiä, mutta viikoittain ratkon lehdissä ilmestyviä ristikoita. Itselleni tulee varsinaisena alan lehtenä Apuristikot. Tässä lehdessä suurin osa ristikoista on aika helppoja, mutta onneksi sekaan mahtuu ainakin se yksi vaativampikin. Monesti päänvaivaa tuottaa myös Helsingin Sanomien kuukausiliitteen ristikko – tämän ratkaisuun minulla kesti hermot ensimmäistä kertaa vasta viime vuoden puolella.

Täytyy vielä lopuksi myöntää, että joudun monesti käyttämään ratkaisujen etsinnästä mainiota nettipalvelua – eli Ratkojat.fi sivustoa.




Vuoden lopulla sain vihdoin ja viimein ensimmäisen palkintoni ratkaistuista ristikoista. Olin näet aika monesti lähettänyt ratkaisujani kilpailuihin. Apuristikoista tärppäsi ja voitin ”mahtavat” 20 euroa! Tätä saavutustahan oli tietenkin mainostettava Facebookissa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti