Sivujen suojelija

Sivujen suojelija

torstai 24. marraskuuta 2016

JUICEN KUOLEMASTA 10 VUOTTA

Kansantaiteilija kuoli kymmenen vuotta sitten.


Helmikuun 19. päivänä vuonna 1950 Juankoskella syntynyt Juice Leskinen kuoli 56-vuotiaana 24. marraskuuta 2006.

Laulaja-lauluntekijänä, sanoittajana, runoilijana ja kansantaiteilijana tunnettu mies oli viralliselta nimeltään vuoteen 2006 asti Pauli Matti Juhani Leskinen. Hän muutti viralliseksi nimekseen Juhani Juice Leskinen vain vähän ennen kuolemaansa.

Juhani Juice Leskinen (vuoteen 2006 Pauli Matti Juhani ”Juice” Leskinen, 19. helmikuuta 1950 Juankoski – 24. marraskuuta 2006 Tampere)

Leskinen oli suomalainen laulaja-lauluntekijä, sanoittaja, runoilija ja kansantaiteilija. Tämän ohella hän toimi muun muassa kääntäjänä ja kolumnistina. Häntä on kutsuttu ”suomalaisen pop-musiikin kulmakiveksi” ja ”suomalaisen rock-musiikin isähahmoksi”.

Leskisen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa ”Marilyn”, ”Syksyn sävel”, ”Viidestoista yö”, ”Musta aurinko nousee”, ”Kaksoiselämää” ja ”Norjalainen villapaita”. Hänen suosionsa oli suurimmillaan 1970-luvun lopussa ja 1980-luvun alussa, jolloin syntyivät kolmen Tauko-levyn sarja ja Ajan henki. Levylistoilla menestyi hyvin myös vuonna 1986 ilmestynyt albumi Yölento. Leskisen levyjä on myyty yhteensä yli puoli miljoonaa kappaletta.

Leskisen kirjallinen tuotanto käsittää runoja, lastenkirjallisuutta, henkilöhistoriaa, suomennoksia ja moninaisia kirjoituksia eri lehdissä ja antologioissa. Yhteensä hän julkaisi kaksitoista runokokoelmaa, neljä lastenkirjaa ja neljä muuta teosta. Vuonna 1994 julkaistu Äeti oli ensimmäinen kriitikoitakin miellyttänyt runoteos, ja myös postuumisti julkaistu Kosket sai hyvän vastaanoton.


Tässäpä oli muualta lainattuja tietoja ja muuta lätinää. Antaa musiikin puhua puolestaan – Juicen sanoin, joihin meikäläisen on helppo yhtyä: ”Toiset täällä uppoo filosofiaan, minä paskalle tulen ja haisemaan, ja raavin pallejain, raavin pallejain....”.















Siinäpä oli joitakin musiikkinäytteitä. Juice ei enää uusia sanoita, saatika sävellä. Onneksi näitä Leskisen tekeleitä kuitenkin riittää kuitenkin vielä roppakaupalla kuultavaksi – ja olen vielä löytänyt ennen kuulemattomiakin kappaleita.

Vielä lopuksi Juicen sanoin: ”Hän on kunnon mies, niinhän jokainen on, läpikäytyään krematorion. Hän oli kunnon mies, hän ei puhunut mitään, paitsi minä en rupea puheita pitään”. 



tiistai 22. marraskuuta 2016

PROTONIPUMPUN ESTÄJÄ

Suosittuun närästyslääkkeeseen liitettiin uusi sairausriski: aivoinfarkti


Aina tulee uusia tutkimustuloksia tai vähemmän tutkittuja tuloksia. Kohta ei uskalla syödä mitään ruokaa tai ottaa minkäänlaisia lääkkeitä. Itsekin käytän Somacia, joka juuri on alla olevassa jutussa mainittu protonipumpun estäjä. Käytän Somacia refluksitaudin oireiden hoitoon. Lääkkeessä on vaikuttavana aineena Pantopratsoli. Pantopratsoli on vaikuttavana aineena myös muissakin lääkkeissä kuin minulla käytössä olevassa Somacissa.

Niin sanotut protonipumpun estäjien epäillään lisäävän aivohalvauksen riskiä, ilmenee Tanskassa kootuista lähes 250 000 potilaan tiedoista.

Jo tähän saakka estäjät on liitetty dementiaan sekä munuais- ja sydänvaivoihin.

Protonipumpun estäjät vähentävät mahahapon eritystä ja estävät närästystä.

Tutkimustulokset esittää myös Circulation-tiedejulkaisu.

Uuden epäilyn takana ovat kööpenhaminalaisen sydäninstituutin tutkijat, jotka kävivät läpi potilaita, joille oli tehty mahalaukun tähystys vuosien 1997 ja 2012 välillä. Heistä noin 95 00 kärsi iskeemisestä aivoinfarktista, joka syntyy, kun aivosuoneen kehittyy veritulppa.

Aivoinfarktin riski oli 21 prosenttia suurempi niillä potilailla, jotka olivat ottaneet protonipumpun estäjälääkettä.

Tuloksista kerrottiin tiistaina Yhdysvaltain sydänyhdistyksen vuosikokouksessa.

Vaikka potilaat olivat usein myös vanhempia ja sairaampia, lääke nosti tutkijoiden mukaan riskitasoa.

Sen sijaan jos potilaat nauttivat vain pienimpiä lääkeannoksia (10 ja 20 milligrammaa päivässä lääkkeestä riippuen) riski ei kasvanut.

Suuremmilla ja suurilla annoksilla riski kasvoi jopa 94 prosenttia suuremmaksi.



Protonipumpun estäjien (PPI) tulo lääkemarkkinoille 1980-luvun lopulla antoi mahdollisuuden hoitaa aiempaa tehokkaammin mahalaukun suolahaponeritykseen liittyviä oireita ja sairauksia, esimerkiksi refluksitautia, maha- ja pohjukaissuolihaavaa ja tulehduskipulääkkeiden pitkäaikaisen käytön aiheuttamaa haavariskiä. Lisäksi PPI-lääkkeillä on keskeinen osa helikobakteeri-infektion hoidossa.




Tekstin lähde ja kuvat: Kauppalehti, Duodecim-lehti, Uniikki.fi, Apteekkituotteet.fi

perjantai 11. marraskuuta 2016

Presidents of the United States



Niinhän siinä pääsi käymään, että Trump voittaa päräytti presidentinvaalit Jenkkilässä viime keskiviikkona. Clinton sai pataansa, vaikka gallupit väittivät toista.




Trump ei ollut minun suosikkini, mutta aika näyttää minkälainen johtaja hänestä tulee. Reaganiakin kauhisteltiin 1980-luvun alussa, mutta hyvinhän se meni, ja samassa rytinässä meni Neuvostoliitto nurin.

Tässä julkaisen muistin virkistämiseksi listan USA:n presidenteistä. Trump on näistä sitten herra numero 45!
 
YHDYSVALTAIN PRESIDENTIT 1789 - 2017 

tiistai 8. marraskuuta 2016

ANATOMIAN LUENNOT

Kaksi maailman kuvataiteen aarretta:
Tohtori Tulpin anatomian luento; Rembrandt; Amsterdam; 1600-luku

ja
Merkonomiopiskelija Miettisen ja avustajien anatomian luento; Remes; Helsinki; 1980-luku


( Oikealla olevassa taideteoksessa Miettinen on "herra" vasemmalla. )


sunnuntai 6. marraskuuta 2016

MARLBORO JA MALLAS

Ilkka entisten harrastusten parissa! Toinen on jäänyt jo reilut 13 vuotta sitten, ja toinen on ollut ensi maanantaina ”tauolla” 500 päivää putkeen. Hyvässä ”lihasmassassa” näkyy Miettinen olevan.
Harjoittelu on purrut!


 
 
 
 
 
 

torstai 3. marraskuuta 2016

LAPSUUSKUVIA


KUVIA KEKKKOSLOVAKIAN  AJALTA

Laitan tänne blogiin taas muutaman kuvan ajalta kun minulla oli vielä tukkaa päässä.

Tässäpä taas niille muutamalle jotka eivät ole Facebookin piirissä kuvia 70-luvun alkumetreiltä.
 
Siihenpä se moottoripyöräily sitten meikäläisen osalta jäikin - paria huonosti onnistunutta kokeilua lukuun ottamatta.
 
 Jatkan terrorisointiani lapsuuskuvien välityksellä. Minulla on näköjään ollut kissa 1970-luvun alkumetreillä. Muistaakseni se kuoli, kun se menetti henkensä. Huomatkaa kylän suurin kypärä tai tässä tapauksessa lippalakki!

 Kuvasarjamme ”Kekkoslovakian” ajalta 1970-luvulta jatkuu. Telttaretki Ollikkalan kylän Kuuselan ”tilalla”. Mukana menossa takarivissä vasemmalta Pentti, Tiina, Jari, Tapani ja edessä vasemmalla Jarmo sekä allekirjoittanut, joka katselee likaisia varpaitaan!






 
.....SIIS TÄLLÄ KERTA....JATKOA TULEE.....SIIS JOS TULEE????